Hilary Swank heeft rol in malaria-film

17 juli 2012 16:10

Hilary Swank gaat een moeder spelen die haar kind verliest aan malaria. Mary & Martha is een tv-film van de Britse omroep BBC en de Amerikaanse betaalzender HBO. Ook de Britse actrice Brenda Blethyn speelt een moeder die haar zoon is verloren aan de ziekte. Dat maakte de BBC dinsdag bekend.

Mary en Martha ontmoeten elkaar in Afrika en gaan na de tragische gebeurtenissen in hun leven de boer op om de gevaren van malaria onder de aandacht te brengen.

De tv-film wordt uitgezonden in het kader van het goede doel Comic Relief, dat door filmmaker Richard Curtis in het leven is geroepen. De Brit, die succesvolle films als Love Actually en Notting Hill afleverde, is ook verantwoordelijk voor het script van Mary & Martha. De film wordt geregisseerd door Phillip Noyce, bekend van The Quiet American en Salt.

"Dit verhaal dat al veel eerder had moeten verschijnen, is een van de beste van Richard Curtis", zegt de 66-jarige Blethyn in een reactie. "Ik ben al heel lang onder de indruk van het werk van Philip", zegt Swank over de regisseur. "Toen hij me dit geweldige verhaal vertelde en het prachtige scenario van Richard liet lezen, was ik meteen geïnspireerd", aldus de 37-jarige Amerikaanse.

Mary & Martha is eind volgend jaar op de Britse televisiezender te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!