Joop van den Ende gooit planning om

08 juni 2012 14:41

Joop van den Ende Theaterproducties, de Nederlandse tak van Stage Entertainment, stelt producties uit en verlengt bestaande producties om kosten te besparen... Het komende theaterseizoen komt daardoor de musical Ghost nog niet op de planken, maar gaat het bedrijf verder met verschillende bestaande producties.

Samengevat laat het bedrijf weten dat het komend seizoen met vier, in plaats van vijf, gelijktijdig spelende producties komt: Wicked (en later Sister Act) in Scheveningen, The Little Mermaid in Utrecht, Aspects of Love als reizende productie en Hij Gelooft in Mij in het DeLaMar Theater.

The Little Mermaid wordt, na beëindiging van de tour door het land, vanaf 31 augustus een aantal maanden lang de vaste bespeler van het Beatrix Theater in Utrecht. Dit betekent dat de eerder aangekondigde productie van Ghost uitgesteld zal worden.

Het bedrijf geeft zelf drie redenen voor de beslissing: men wil de uitkomst van politieke bezuinigingsdiscussies afwachten, kijken hoe bepaalde btw-aanpassingen uitpakken en bovendien is er door de crisis nog steeds sprake van een 'laag consumentenvertrouwen', waardoor mensen minder gemakkelijk kaartjes kopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!