Audities houden Carice van Houten bescheiden

27 april 2012 11:25

Carice van Houten hoeft voor Nederlandse film- en theaterproducties nauwelijks meer auditie te doen, maar in het buitenland krijgt ze nog wel eens nee op het rekest. "Dat maakt me nederig", zegt de actrice tegen Novum Nieuws. "Ik begin daar natuurlijk gewoon onderaan."

De 35-jarige Van Houten moet in het buitenland vaak plaatsmaken voor andere sterren. "Daar word ik zeker nog wel afgewezen en kom ik heel vaak heel dichtbij en dan gaat het toch weer naar Natalie Portman, of naar iemand met een bekendere naam." De actrice heeft wel een rol weten te bemachtigen in de Amerikaanse tv-serie Game of Thrones.

Vanaf donderdag is ze te horen als Sneeuwwitje in de Nederlandse versie van Snow White. Voor de stemmenrol is ze gevraagd en dat gebeurt haar vaker. "Ik heb gelukkig nu eigenlijk een ongelooflijke luxepositie gekregen, maar daar heb ik ook wel hard voor gewerkt." De actrice is blij met haar positie. "Auditie doen is natuurlijk verschrikkelijk."

Toch heeft het ook een klein nadeel. "Mensen gaan er misschien makkelijker van uit dat je het wel kan. Zo van: jij hebt vijf Gouden Kalveren, je hebt vijf Rembrandts, laat het maar even zien." Carice vindt auditie doen daarom nog niet zo verkeerd. "Dat iemand zegt: je hebt die auditie goed gedaan, ik ga voor jou."

De actrice wil niet alleen vanwege haar bekende naam worden gekozen. "Ik wil geen merk worden. Ik wil worden ingehuurd omdat ik iets kan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!