Digital Lifestyle

28 maart 2012 16:32

Deze week veel Digital Lifestyle-zaken die te maken hebben met veiligheid. Zo lees je hoe je geheim kunt smsen, hoe je op een ándere manier mensen op internet kunt vinden en een tas die zeker bewaking nodig heeft...

SMS geheim met Black SMS

Digitale veiligheid is steeds vaker in het geding. Computers maar ook smartphones kunnen worden gehackt en zo lekten al hele gevoelige privédingen van allerlei sterren uit.

De app Black SMS is bedacht om veilig smsjes te kunnen versturen tussen iPhones zonder dat die gelezen kunnen worden. Je kunt een bericht tikken, dat verpakken als een beveiligd smsje (met een wachtwoord) en versturen naar iemand anders zonder dat derden dat kunnen lezen zonder wachtwoord.

Je moet er dan wel voor zorgen dat de juiste ontvanger het juiste wachtwoord heeft, en die persoon kan dat smsje pas lezen op het moment dat hij of zij het smsje (met wachtwoord) met dezelfde app opent.

De makers gebruiken als grapje natuurlijk steeds de man die bijvoorbeeld een tweede vriendin heeft, maar je kunt je ook voorstellen dat het voor zakenmensen handig is als ze concurrentiegevoelige informatie naar elkaar willen sturen. De app kost 0,79 cent dus echt duur is hij niet, maar je moet er wel echt iets aan hebben...

Mensenvinder: Ark.com

Er bestaan nu tientallen social media en communities waar jij mensen op naam kunt vinden, of mensen jou. Pas als ze op je profiel zitten, zien ze je hobby's en interesses.

Er bestaat eigenlijk nergens een goede manier om mensen op sociaal media te vinden op basis van hun eigen interesses, dus zonder dat je ze (al) kent. Ook jij zelf bent in principe onvindbaar op basis van je hobby's.

De makers van Ark.com wisten een deal te sluiten met een paar hele belangrijkste spelers en kregen een kwart miljoen dollar om de site te bouwen. Nu kunnen ze onder meer profielgegevens van Facebook, Google, Linkedin, Foursquare, Myspace en een aantal andere communitywebsites gebruiken.

Een enorme bak informatie dus die je via Ark.com kunt benaderen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op mensen die van tennis houden in jouw stad, of op mannen die op mannen vallen in jouw stad. Maar opgelet: dat is ook een bedreiging voor je privacy , want jij hebt dat wel ingevoerd op Facebook, maar wil je er ook op -gevonden- worden door onbekenden? Hoe dan ook is er voorlopig nog weinig aan de hand: de site verkeert in Beta-fase, dus nog niet iedereen kan de site zomaar gebruiken.

De duurste laptophoes ter wereld

Nederland heeft er weer een record bij want het Nederlandse modemerk CoverBee heeft namelijk ‘s werelds duurste laptophoes ontworpen.

Het modemerk heeft de duurste laptophoes ter wereld ontworpen en biedt die aan voor een prijs van maar liefst $11.000.000 (11 miljoen dollar dus, ja).

De hoes is gemaakt van meer dan 8.8000 rond geslepen diamanten, met een zuiverheid van categorie VS en een kleur van Fijn wit+. Die diamantjes worden stuk voor stuk geleverd met een eigen echtheidscertificaat, en de opening van de hoes is om het geheel veilig te houden afgewerkt met bont van Siberische sabelmarters.

De hoes ligt niet ergens open en bloot in een etalage maar is op aanvraag te kopen. Alleen écht geïnteresseerde potentiële klanten kunnen contact opnemen met het modemerk. Alleen op serieuze aanvragen wordt gereageerd.

Voor wie bang is dat het ding bij bezorging kwijtraakt: geen nood. De verzending wordt afgehandeld door een prominent waardetransportbedrijf dat normaal ook wordt ingezet voor het vervoeren van goudstaven en bankbiljetten van de Centrale Bank.

Lees eerder in Digital Lifestyle:

Week 12: de HTC One X, Canon Ixus 510 HS en Kineact en BodymetricsWeek 11: de Samsung Galaxy, de Sony Xperia en Facebook en Yahoo maken ruzieWeek 8: de opening van de Apple Store, de Loady, een nieuwe Nokia, Google en de Couverts app

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!