Recordtaxatie Tussen Kunst en Kitch

9 februari 2011 13:49

Recordtaxatie voor Tussen Kunst en Kitch. Vanavond komt een schilderij voorbij dat maar liefst 250.000 waard is. Zo verklapte actualiteitenrubriek Een Vandaag dinsdagavond.

'Het Kantwerkstertje' is daarmee de duurste vondst ooit in Tussen Kunst & Kitsch. De eigenaresse bracht het schilderij van Joost van Geel eerder al mee naar opnames voor het programma in Zwolle. Op dat moment kon John Hoogsteder, expert oude meesters tot 1800 bij Tussen Kunst & Kitsch, geen oordeel vellen. Maandenlang deed hij uitvoerig onderzoek naar het werk. Bij de opnames in het Haagse museum Escher in het Paleis maakte de expert het resultaat aan de eigenaresse bekend.

Feest dus bij de familie die het werk van Van Geel heeft ingebracht: "We hadden al een klein vermoeden dat dit een waardevol schilderij zou zijn. We zijn erg blij dat John Hoogsteder de tijd heeft genomen om het zorgvuldig te onderzoeken."

John Hoogsteder: "Het is geweldig als je onweerlegbaar kunt bewijzen dat het de schilder Joost van Geel betreft. Door onderzoek te doen naar signatuurresten, voorstelling, schilderwijze en de herkomst van het schilderij die teruggaat tot 1780." 


De taxatie is vanavond te zien in het AVRO-programma Tussen Kunst en Kitch om half 9 op Nederland 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!