Nel Veerkamp overleden

21 oktober 2010 21:17

Nel Veerkamp, bekend van de reallifesoap De Veerkampjes, is dinsdagochtend op 82-jarige leeftijd in haar woonplaats Amsterdam overleden. Nel was al enige tijd ziek.

Nel werd een bekende Nederlander dankzij de reallifesoap rond haar en haar familie, aanvankelijk bij Man bij Hond van de NCRV en later bij SBS6.

Kapot

"We zijn er helemaal kapot van", laat dochter Hanny in een reactie aan RTL Boulevard weten. "Maar het is beter zo, want ze had zoveel pijn en ze hoeft geen pijn te hebben van mij. Het was zielig. Het is een groot gemis." Voor de begrafenis aanstaande maandag kunnen de fans nog afscheid nemen van hun geliefde Nel.

De Veerkampjes

De reallifesoap 'De Veerkampjes' draaide om de op een woonboot wonende Hanny Veerkamp en haar man Ton Veerkamp. Vooral Nel, de moeder van Hanny, groeide uit tot een bekendheid vanwege haar panterprintkleding, rookgedrag, gemopper en plat Amsterdamse accent.

Longproblemen

Nel werd eerder dit jaar verschillende keren opgenomen in het ziekenhuis vanwege longproblemen. Ook kneusde ze onlangs al haar botten toen ze viel na een nachtelijk toiletbezoek. De markante Nel is 82 jaar geworden.

Nel Duijker

Nel werd geboren op 15 oktober 1928 als Petronella Smit en kwam uit een gezin met vier zussen. Ze bracht samen met haar man Gerrit Duijker zes kinderen groot. Na 48 jaar huwelijk overleed haar man in 1994. Nel heeft het verlies van haar man, evenals het vroegtijdig overlijden van haar zoon, moeilijk kunnen verwerken. Ze vond het moeilijk om alleen te zijn en woonde daarom jarenlang in bij haar dochter Hanny en schoonzoon Ton op de woonboot.

Mopperig

'Man bijt hond' ontmoette de rokende, in tijgerprint gehulde Jordanese voor het eerst in 2004. Ze keek naar 'The Bold and The Beautiful' en telde de trucks die voorbij kwamen. Dat ze uitgroeide tot een van de meest bekende karakters van 'Man bijt hond' had ze zelf nooit durven dromen. Nel genoot van de aandacht. Ze stond bekend als iemand die geen blad voor de mond nam en op momenten mopperig uit de hoek kon komen, maar altijd met humor.

Persiflage

Een hilarisch moment was dat Nel het gebit van meneer Bakker in haar mond stopte bij de tandarts. Tot aan haar dood heeft ze dit voorval ontkend. Ze werd al snel erg geliefd onder het publiek bij jong en oud omdat ze altijd zichzelf bleef. Haar populariteit was ongekend en dat leverde haar een persiflage op door Carlo Boszhard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!