Domien Verschuuren niet bezorgd om veiligheid

23 december 2016 16:11

De veiligheidsmaatregelen op en rond de Grote Markt in Breda waar deze week het Glazen Huis staat, zijn na de aanslag maandagavond op een kerstmarkt in Berlijn aanzienlijk opgeschroefd. Maar 3FM-dj Domien Verschuuren, die samen met collega Frank van der Lende de doorzichtige radiostudio bewoont, maakt zich geen zorgen om zijn eigen veiligheid.

"Kennelijk moet je er in deze tijd rekening mee houden dat er iets kan gebeuren, maar ik ben daar verder helemaal niet mee bezig", vertelt de dj vrijdag. "Ik weet dat er vooraf al goede afspraken zijn gemaakt met de gemeente over de beveiliging. En dat het na Berlijn allemaal nog een tandje is opgeschroefd, dat heb ik gehoord. Maar ik laat me niet leiden door wat er eventueel allemaal zou kunnen gebeuren. Dan zou ik mijn werk hier niet meer kunnen doen. We zitten hier om aandacht te vragen voor mensen die onze steun hard nodig hebben, daar focus ik mij op."

In het centrum van de stad zijn vrijdagmiddag opvallend veel politieagenten en beveiligers op de been. Op de toegangswegen naar de Grote Markt worden alle bezoekers onderworpen aan een tassencontrole. De straten die uitkomen op het plein zijn geblokkeerd met geparkeerde busjes en voor het Glazen Huis staan dranghekken. De organisatie van de jaarlijkse goededoelenactie van 3FM heeft vooraf advies ingewonnen bij de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!