Domien Verschuuren: Serious Request 2016 intens en emotioneel

23 december 2016 14:46

Domien Verschuuren mag zich inmiddels rekenen tot het illustere rijtje Glazen Huis-veteranen. Met zijn opsluiting deze week in de doorzichtige studio van 3FM in Breda staat voor hem de teller op drie-op-een-rij, wat eerder alleen Giel Beelen en Gerard Ekdom klaarspeelden. Maar de nodige ervaring in het non-stop radiomaken en een week lang niet eten, maken het er voor de dj niet makkelijker op.

"In tegendeel. Ik vind deze editie heftiger dan de vorige twee. Heel intens en emotioneel."

Voor het eerst dit jaar zitten er twee in plaats van drie dj's een week lang opgesloten in het Glazen Huis voor de traditionele goededoelenactie Serious Request. En dat geeft volgens de radiomaker een andere dynamiek. "Ik vind het heel bijzonder en intiem samen, er ontstaat een uniek soort broederschap tussen ons", vertelt Domien over de samenwerking met collega Frank van der Lende. "Hij ziet mij als grote broer en ik hem -ondanks zijn 2 meter- als mijn kleine broertje. We sleuren elkaar hier doorheen."

Weinig slaap

Nu het non-stop radioprogramma door twee in plaats van drie dj's moet worden gemaakt, blijft er nog maar weinig tijd over om te slapen. En dat begint zijn tol te eisen. "Niet eten is nog wel te doen, maar het weinig slapen begint mij te nekken. Na dag drie stond ik op het punt Frank te vragen of hij een 24-uursshift wilde pakken, zodat ik kon bijslapen. Ik kón niet meer. We hebben allebei wel van die momenten gehad, waar we elkaar weer bovenop helpen. Dat maakt deze editie voor mij heel intens. Maar het gaat goed, we staan nog, en de steun van iedereen die meedoet aan de actie is hartverwarmend. Dat is het enige medicijn tegen honger en slaap."

Het moment waarop de mannen zaterdagavond het huis weer uit mogen, belooft voor Domien heel emotioneel te worden. "Door de situatie in de wereld raakt het mij dit jaar extra hard. Het is een heftig jaar geweest, met veel ellende die mensen elkaar aandoen. En dan zie ik hier op het plein dag in dag uit duizenden mensen staan die met elkaar feest vieren en iets goeds doen voor een ander. Dat toont aan dat we in Nederland één kunnen zijn, samen met elkaar ondanks onze verschillen." Iets wat de zesjarige Tijn, die met zijn lak aan-actie eigenhandig al meer dan een miljoen euro ophaalde voor Serious Request, volgens Verschuuren ook belichaamd. "Hij heeft met zijn actie heel Nederland verbroederd. Dat is ongelofelijk prachtig. Al die emoties gaan er zaterdagavond wel uitkomen verwacht ik."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!