Artiestenmanager heeft meer sterren opgelicht

26 april 2010 19:27

Lieke van Lexmond krijgt de schrik van haar leven wanneer schuldeisers van haar ex-manager Mike Eland geld bij haar dreigen te komen halen. Lieke is niet de enige gedupeerde artiest.

Edwin Jansen, ooit de baas van Mike Eland toen hij bij managementbureau AT Productions werkte, doet een boekje open over de oplichter. Edwin: “Op een gegeven moment stonden er facturen open vanuit ‘AT’ naar klanten waar artiesten voor hadden gewerkt. Dus wij gingen toen aanmaningen sturen en bellen. Toen bleek dat de rekeningen al betaald waren. Mike factureerde af en toe, onopvallend, voor onze artiesten en inde dat op zijn eigen rekening.”

De zakenrelatie tussen Mike en Edwin was behoorlijk verziekt toen Mike zijn biezen pakte. De AT Productions-baas dwingt de oplichter een officiële schuldbekentenis af te leggen voor de 88.119 euro die hij nooit heeft gekregen. Mike wil maandag niet reageren op het verhaal van Jansen: “Ik heb een zakelijk geschil met AT Productions gehad, maar dat is iets tussen ons. Ik heb geen behoefte om dat te delen.”

Edwin heeft geen goed woord meer over voor zijn oud medewerker. Dat Mike tegenwoordig modellen managet bij Max Models vindt Edwin Jansen onbegrijpelijk. Hij heeft de bazin daar ook gebeld, maar zij legde de informatie naast zich neer. Edwin: “Hij mag echt geen BN’ers of andere artiesten meer managen, dat wil ik echt zeggen.”

Lieke van Lexmond en Edwin Jansen, zijn niet de enige gedupeerden. Ellen ten Damme laat RTL Boulevard weten: “Hij doet zich voor als je beste vriend, maar belazert je keihard, zoals elke oplichter doet. Hij heeft zelfs cadeaugeld op m’n verjaardag achterover gedrukt. Je moet hem nooit geloven.”

John Ewbank wil ook niets meer met Mike te maken hebben. John: “Mike huurde de woning boven mijn studio. Ik vertrouwde hem, maar hij heeft tot op de dag van vandaag geen cent overgemaakt.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!