Brace verdacht van drie zware delicten

10 maart 2010 19:53

Brace zit sinds 12 januari in voorarrest. Twee maanden is het onduidelijk waarvoor de zanger wordt vastgehouden, Brace’s advocaat Theo Hiddema vertelt waar zijn cliënt van wordt verdacht.

Brace had woensdag eigenlijk voor moeten komen, maar dat is niet gebeurd. Omdat er nog een getuige gehoord moet worden, komt de zanger waarschijnlijk pas over twee weken voor. Advocaat Theo Hiddema gaat de rechtbank dan verzoeken om zijn cliënt direct vrij te laten. Brace wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving, poging tot afpersing en overtreding van de wapenwet.

Hiddema denkt dat de rechtbank wel op zijn verzoek in zal gaan: “Hij is ergens bij betrokken waar hij geen particulier belang bij heeft. Het loopt uit de hand en het wordt onder een juridisch vergrootglas gelegd. Brace is de klos met zijn maten.” Wanneer Brace nu moet voorkomen, is nog steeds onduidelijk.

Wat er allemaal precies gebeurd is op 12 januari legt Theo Hiddema RTL Boulevard uitgebreid uit. Brace heeft inderdaad een vriend geholpen bij het incasseren van een openstaande rekening. Die vriend had een huis dat werd verhuurd, maar die huurder betaalde niet. De zanger en z’n vriend gingen samen naar die huurder toe om hem er van te overtuigen dat hij moest betalen. Hiddema: “Brace heeft de huisbaas geholpen om die meneer in de auto te krijgen om hem er daar van te doordringen dat hij moest betalen.”

De mannen hebben geprobeerd geld op te nemen bij de bank, maar de pinpas van de huurder werd ingeslikt. Daarna zijn de mannen naar een gesloten ruimte gegaan waar de huurder een tijdje is vastgehouden. Hiddema: “Daar werd het slachtoffer verteld dat hij moest betalen omdat er anders problemen zouden komen. Brace was daarbij.”

Brace en z’n vriend hebben die jongen naar z’n vriendin en z’n stiefvader laten bellen. Hiddema: “Het slachtoffer heeft toen verteld door wie hij werd vastgehouden en waarom. Het slachtoffer vertelde toen dat hij het geld moest hebben omdat hij anders niet wist hoe het af zou lopen.”

Uiteindelijk heeft de familie van de huurder de politie gebeld en die heeft alle mannen ingerekend. Hiddema is niet echt onder de indruk van Brace zijn rol in deze zaak. Hiddema: “Het is een kinderlijke manier om op een niet elegante, en dus illegale manier, iemand op zijn verplichtingen te wijzen en het geld te eisen dat hij had moeten betalen.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!