Beeld © ANP

Ontroerend: Doodzieke Tijn lakt nagels voor Serious Request

21 december 2016 16:52

Tijn uit Hapert is zes en heeft hersenstamkanker. Maar het kranige ventje heeft ‘lak’ aan zijn ziekte en komt woensdag in het Glazen Huis nagels lakken voor Serious Request.

Vader Gerrit staat woensdagochtend even voor tien uur bij het Glazen Huis inlegt de actie van zoon Tijn uit aan dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende: Tijn lakt nagels om geld op te halen voor het Rode Kruis. Of hij die van de dj’s ook mag doen. De vraag stellen is ‘m beantwoorden natuurlijk.

Thumbnail

Ook Domien heeft zijn nagels laten lakken door Tijn. Foto: ANP

Minder dan een jaar te leven

Het is bewonderenswaardig hoe vader Gerrit zijn hartverscheurende verhaal met droge ogen weet te vertellen. Het gezin kreeg vorige week slecht nieuws: de tumor is na eerdere behandeling toch weer gaan groeien. “Tijn kan nog één keer bestraald worden en dan is er geen behandeling meer mogelijk. Dit is zijn laatste Serious Request", aldus vader Gerrit. "Omdat het altijd erger kan willen we dit omzetten in wat positiviteit en zijn we hiermee begonnen."

Thumbnail

Burgemeester Paul Depla laat zijn nagels lakken door Tijn. Foto: ANP

De teller staat voor Tijn inmiddels op ruim 135.000 euro.

Tijn heeft een zeldzame vorm van kinderkanker: DIPG, een tumor in zijn hersenstam. Kans op overleving is er nauwelijks. Kom in actie voor Tijn, doneer op: www.lak-aan.nl en help hem zijn doel te verwezenlijken: zoveel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!