Paul Verhoeven niet van slag van Oscarlijst

16 december 2016 14:59

Regisseur Paul Verhoeven is naar eigen zeggen niet van slag over het feit dat zijn thriller Elle niet meer in de race is voor een Oscar. De film stond vrijdag niet op de shortlist met kanshebbers voor de prijs voor beste buitenlandse film. Veel vakbladen en journalisten spraken er op Twitter schande van dat de Oscarcommissie de Nederlandse regisseur passeerde.

"Ik ben nooit van slag van dit soort dingen hoor, ik weet hoe het werkt", laat de 78-jarige maker weten. "Ik vind het alleen maar heel vreemd, om niet te zeggen komisch, na alle positieve artikelen die er over de film zijn geschreven in Amerika." Ook refereert hij aan de twee Golden Globe-nominaties die Elle eerder deze week ontving.

De film, met in de hoofdrol Isabelle Huppert, vertelt over een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. Elle beleefde zijn wereldpremière in competitie op het prestigieuze festival van Cannes en ontving sindsdien overal lovende kritieken.

Moreel probleem

De controversiële film werd in Europa wel anders bekeken dan in de VS, stelde Verhoeven eerder al in interviews. "Als de Amerikanen in staat zijn om Donald Trump te kiezen als president, dan moet je niet verbaasd zijn wanneer ze een moreel probleem hebben met Elle", voegt de succesvolle regisseur daar vrijdag aan toe.

Elle trok deze zomer in de Nederlandse bioscopen volle zalen en is inmiddels op dvd en blu-ray verschenen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!