Beeld © RTL

Arrold mag spel niet afmaken: rechter stelt kandidaat Miljoenenjacht in ongelijk

13 september 2017 11:17

Kandidaat Arrold van den Hurk, die de uitzending van Miljoenenjacht wilde afmaken waarin hij 5 miljoen euro misliep, is door de rechter in het ongelijk gesteld. Eind 2013 drukte Van den Hurk naar eigen zeggen per ongeluk op de stopknop, waardoor hij genoegen moest nemen met een koffertje met 'slechts' 125.000 euro.

Met zijn advocaat Peter Plasman probeerde hij sindsdien zijn gelijk te halen. Het tweetal wilde van de rechter horen dat Endemol, producent van het spelprogramma, de show niet had mogen beëindigen na de blunder.

Plasman opperde in juli in de rechtbank dat Van den Hurk het spel alsnog kon afmaken. Hij vond wel dat de kandidaat de 125.000 euro dan sowieso moest kunnen houden.

Drukken rode knop beslissend

Endemol noemt de uitspraak van de rechter duidelijk. "We hebben ons aan de spelregels gehouden en Van den Hurk was op de hoogte van die spelregels. Sinds 2008 is het drukken op de rode knop beslissend voor het spel."

Van den Hurk stelt dat in de spelregels niets stond over de rode knop. Maar volgens de rechter maakt dat niet uit. "Een regel hoeft niet geschreven te zijn om geldig te zijn. Dat die regel bestond, was duidelijk." Dat de deelnemer last had van zenuwen en daardoor per ongeluk op de rode knop had gedrukt, maakt verder niet uit, zegt de rechter: "Beheersing van zenuwen is onderdeel van het spel."

Flater

Presentatrice Linda de Mol zei na de flater van Van den Hurk: "Dan doen we toch net of je het niet gedaan hebt." Aan haar woorden kan geen juridische betekenis worden ontleend, stelt de rechtbank: de opmerking moet worden gezien als verkenning van een mogelijkheid, niet als een overeenkomst.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!