Fedja van Huêt mist theaterrollen

24 november 2016 11:08

Het begint bij Fedja van Huêt langzamerhand weer te kriebelen als het gaat om spelen in de theaters. De laatste jaren koos hij bewust voor film- en televisierollen, maar inmiddels beseft de acteur dat hij het toneel toch wel mist.

"Eigenlijk wel", bekent Fedja in Veronica Magazine. Een snelle terugkeer, verwacht hij echter niet. "Ik krijg soms aanbiedingen, maar ja, dan zie ik de lijst van de tournee, en dan denk ik toch: nog even wachten."

Fedja hekelt vooral het 'gedoe' rond zo'n voorstelling. "Laatst stond ik in de file, achter de bus van een toneelgroep op weg naar een theater, en toen wist ik ook: dit mis ik niet. In een theater zijn, spelen - allemaal te gek. Maar het gedoe eromheen begon me echt zwaar te vallen."

De acteur, binnenkort te zien in een nieuw seizoen van de serie Nieuwe Buren, had vroeger niet gedacht dat hij voor zo lang afscheid zou nemen van het theater. Zijn vaderschap veranderde dat echter. "Ik dacht altijd: ik ga me de rest van mijn leven begraven in het toneel. Maar dan krijg je een dochter en dat geeft verfrissende nieuwe inzichten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!