Roger Waters ook naar Nederland met tournee

26 september 2017 09:32

Roger Waters trekt sinds eind mei de wereld over met zijn Us + Them tournee en slaat Nederland niet over. Op maandag 18 en dinsdag 19 juni geeft het creatieve brein achter Pink Floyd concerten in de Ziggo Dome, maakte MOJO bekend.

Waters komt na ruim zestig uitverkochte concerten in de Verenigde Staten en Canada naar Europa. Naast Nederland doet de 74-jarige ook onder meer Duitsland, Portugal, Noorwegen en Finland aan. Kaarten voor de concerten in Amsterdam zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

“We gaan met een nieuwe show op tournee”, vertelde Waters bij de start van zijn Us + Them tournee in de Verenigde Staten. “Het is een mix van dingen uit mijn lange carrière, dingen uit mijn jaren met Pink Floyd, wat nieuwe dingen. Zo’n 80 procent oud materiaal en 20 procent nieuw, maar het wordt allemaal door een algemeen thema verbonden. Het wordt een coole show, dat beloof ik je. Het wordt spectaculair, zoals al mijn shows.”

Us + Them is de eerste Europese tournee van Waters sinds The Wall Live. Daarmee trok de rockmusicus tussen 2010 en 2013 over de wereld. In totaal gaf Rogers 219 concerten, waarvan 91 in Europa. In april 2011 trad Waters drie keer op in het GelreDome.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!