Fedja van Huêt wint Amerikaanse acteerprijs

03 oktober 2017 08:01

Fedja van Huêt is in de VS uitgeroepen tot beste acteur. De Nederlander kreeg voor zijn rol in de speelfilm J. Kessels het beeldje in deze categorie bij de Maverick Movie Awards, zo maakte zijn agent bekend.

De Maverick Movie Awards is een Amerikaanse organisatie die onafhankelijke filmmakers van over de hele wereld eert. Het initiatief is voortgekomen uit het niet meer bestaande New Haven-festival.

J. Kessels was in totaal zeven keer genomineerd. Ook regisseur Erik de Bruyn en acteur Frank Lammers waren genomineerd, evenals het camerawerk, de montage, de muziek en het gehele ensemble.

Frikadellenhandelaar

Het is niet de eerste keer dat J. Kessels in de prijzen valt. Eerder werd de film op het Oiff Turin Filmfest uitgeroepen tot beste titel in de competitie. Ook werd de film bekroond op het Portugese festival Fantaspoa, het Calcutta International Cult Film Festival in India, en het Blowup Filmfestival in Chicago.

J. Kessels, dat in 2014 het Nederlands Film Festival opende, vertelt over een neurotische schrijver (Van Huet) die door zijn lompe alter ego Kessels (Lammers) wordt meegesleurd op een roadtrip naar Hamburg, alwaar hij een louche frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer) moet helpen een oud jeugdtrauma uit de weg te ruimen.

Meer Boulevard:

Meer entertainment