Francis Ford Coppola eert vrouwen met drank

3 oktober 2017 15:18

Francis Ford Coppola gaat de belangrijke vrouwen uit zijn leven eren. Dat doet beroemde regisseur met een aantal speciaal gedestilleerde dranken onder de noemer The Great Women Spirits, maakte hij in San Francisco bekend.

“Mijn moeder, zuster, vrouw, dochter en kleindochters vormen de inspiratie”, zei hij over zijn dranklijn. “Maar dat geldt ook voor alle andere geweldige vrouwen in de wereld.”

Volgens Coppola kent iedereen wel de grote mannen uit de geschiedenis. “Denk aan Alexander de Grote, Julius Caesar en Napoleon”, ging hij verder. “Maar ik kan net zo veel vrouwen opnoemen die net zo belangrijk zijn geweest. Wetenschappers, politici, filosofen. Er zijn zo veel vrouwen die zich hebben onderscheiden en daarom is het vanzelfsprekend ze te eren met deze collectie.”

Wodka, gin en Brandy

De collectie, bestaande uit wodka, gin en brandy zal exclusief verkocht worden in speciaal geselecteerde winkels en restaurants. En als het aan Coppola ligt, breidt hij zijn drankcollectie snel uit.

Voor de sterke drank is water uit de Napa Valley gebruikt. Daar heeft Coppola een beroemd optrekje. Het water daar is op natuurlijke wijze gefilterd door lavagesteente aan de voet van een gedoofde vulkaan. Ook zijn planten en kruiden gebruikt die op het grondgebied van Coppola groeien.

Cocktails met Great Women Spirits zijn nu al te proeven in zijn eigen wijnbar annex restaurant Rustic. Woensdag wordt de dranklijn officieel gepresenteerd in San Francisco.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!