Beau opgelicht, maar dader vrijgesproken

04 oktober 2017 10:34

Beau van Erven Dorens is drie jaar geleden opgelicht door een Italiaan die hem een speedboot wist aan te smeren. Het vaartuig werd na de koop nooit geleverd waarna de presentator een jarenlange juridische strijd begon met nul resultaat: de dader is vrijgesproken.

Beau kan door de uitspraak fluiten naar zijn geld. Hij kocht de boot voor 4500 euro. Maar dat hij zijn geld nu kwijt is, vindt Beau niet eens het ergste. "Ik vind het frustrerend dat je eigenlijk alles doet wat je moet doen en dat je dan toch de lul bent", zei de presentator woensdag in de ochtendshow op Radio 538. Hij is teleurgesteld in de rechtsstaat.

Onherroepelijk

"Het is zo obvious dat die man een oplichter is. Hij had ook al allerlei andere criminele zaakjes op zijn kerfstok, dus het is gewoon een boefje", aldus Beau. Waarom de man is vrijgesproken, weet hij niet. In de brief die Beau kreeg van de rechtbank staat niet op welke grond de man is vrijgesproken. "Er staat alleen dat hij is vrijgesproken en dat het onherroepelijk is."

"Het gaat mij niet eens om het geld, maar dat die man is vrijgesproken", gaat Beau verder. "Daar krijg ik pijn in mijn buik van. Als dit mij overkomt, dan overkomt het misschien wel duizenden Nederlanders."

Fuck it

In beroep gaat Beau waarschijnlijk niet. "Ik denk het niet. Na drie jaar denk je: weet je wat, fuck it. Ik ga natuurlijk wel weer even bellen, maar hoe vaak moet je dat nog doen? Drie jaar heb ik hier m'n best voor gedaan."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!