Han Peekel brengt hommage aan overleden vrouw

6 oktober 2017 17:46

Han Peekel heeft vrijdag in Blaricum zijn cd Je droeg mijn naam gepresenteerd in Blaricum. Hij noemt het album 'een hommage in lied' aan zijn vorig jaar overleden echtgenote Theya Peekel-Schilt. Ze waren 48 jaar samen en kregen twee dochters.

Peekel: "Het schrijven van deze liedjes heeft mij therapeutisch overeind geduwd. Want als je het van je af weet te schrijven dan ben je eigenlijk je eigen psychiater. En dan is het hanteerbaar geworden. Dan kan je het verdriet verdragen. Niet verwerken want dat kan nooit denk ik, maar je kan het wel verdragen en er mee leven. En dat heeft het mij gebracht."

''De dood is democratisch. Ieder mens betaalt vroeg of laat de prijs van zijn zwartgallige gastvrijheid. Ieder van ons verliest dierbaren. Je hebt wel de plicht om de dagen goed te gebruiken. Door het verlies en de rouw ging ik met mijn gedachten spelen. Ik ging liggen rijmen. Ik probeerde te verwoorden wat mijn gevoel was. In de hele cyclus heb ik wel dertig liedjes geschreven, waarvan er twintig alleen voor mij persoonlijk en mijn therapie bedoeld waren. De liedjes die overbleven zijn vandaag op cd uitgekomen."

"Je droeg mijn naam is de titelsong. Eigenlijk is dat het ultieme liefdesgebaar wat iemand naar je kan maken. Die zegt 'ik hou zoveel van je, dat ik je naam wil dragen'." Aan het album werkten Tineke Schouten en Jeroen van der Boom mee. Zij zongen met Peekel mee in het nummer 'Een lied sterft nooit'.