Mattie Valk was zichzelf even kwijt

7 oktober 2017 09:23

Na de breuk met zijn radiokompaan Wietze de Jager heeft Mattie Valk zich teruggetrokken en wilde hij een tijd niets zeggen over de gebeurtenissen. Terugkijkend op die tijd geeft hij in het AD toe zichzelf wel even kwijt te zijn geweest. Toch dacht hij niet aan stoppen.

"Ik heb het heel moeilijk gehad. Deze zomer ben ik met een vriend op vakantie geweest naar Ibiza. een paar feestjes, maar heus niet elke avond met zes meter bier op naar bed. Ik heb rustig kunnen nadenken. Lekker op een bedje op het strand. Een boek gelezen over JFK, zo'n pil. Dan lig je de ene dag te piekeren, denk je: 'mijn hemel, wat is er allemaal gebeurd'. En de andere dag denk je na over hoe verder. Bij terugkomst vond ik het onwijs spannend om die eerste uren weer op de radio te zitten. En ik ga ook niet liegen: je bent jezelf ook even kwijt. Je weet vijf jaar lang hoe je de bal terugkrijgt, en nu was het even zoeken. Het is zó wat ik hoor te doen. Als ik nu besluit te stoppen, sta ik volgende week weer met hangende pootjes hier aan de deur", aldus de QMusic-dj.

De samenwerking met Wietze liep spaak toen zij samen wilden overstappen naar Sky Radio, maar Valk toch een nieuw contract tekende bij QMusic. Wietze heeft inmiddels onderdak gevonden bij SBS Shownieuws en Talpa Radio en Mattie begint maandag met een nieuwe ochtendshow bij QMusic. Hij vormt daarin een team met Fien Vermeulen en Igmar Felicia.

Mattie hoopt ooit weer met Wietze, die na de breuk geen contact meer wil met zijn voormalige radiovriend, te kunnen praten. "De meeste pijn zit 'm voor mij in het feit dat onze relatie stuk is, maar ik hoop dat we in de toekomst - en dat zal niet morgen zijn - een keer een biertje kunnen drinken en vooral kunnen proosten op wat we samen hebben neergezet."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!