1,5 miljoen kijkers voor finale Dance

08 oktober 2017 08:28

Bijna anderhalf miljoen mensen hebben zaterdagavond Zoey Ivory en Marnix Lenselink de finale van Dance Dance Dance zien winnen. Miss Nederland en de musicalster versloegen in de RTL-dansshow het GTST-duo Toprak Yalçiner en Stijn Fransen voor een tv-publiek van 1.492.000 kijkers. Het programma was daarmee het op twee na best bekeken programma van de dag.

De uitwedstrijd van Oranje tegen Wit-Rusland is zaterdagavond door ruim 2,1 miljoen mensen op tv gezien. Het kwalificatieduel was te volgen op NPO1. De ploeg van Dick Advocaat won met 3-1, maar is zo goed als uitgeschakeld voor het WK voetbal in Rusland.

Het voetbalduel was het best bekeken programma van de zaterdag. De nabeschouwing op NPO1 trok ook nog eens ruim 1,2 miljoen belangstellenden en naar de voorbeschouwing keken meer dan 800.000 mensen.

De herhaling van Zomergasten, de aflevering met de donderdag overleden burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam, trok 249.000 kijkers. De drie uur durende uitzending op NPO2 begon om 22.30 uur. Het interview aan de hand van oude tv-fragmenten die de gast uitkiest, werd op 30 juli uitgezonden. Het was een week van tevoren opgenomen in verband met de ziekte van Van der Laan. Er keken toen ruim 1,1 miljoen mensen.