Hollywood reageert op ontslag 'sex predator' Harvey Weinstein

09 oktober 2017 05:41

De meeste sterren reageren positief op het ontslag van producent Harvey Weinstein vanwege zijn jarenlange seksuele intimidatie van medewerksters. Maar journalisten stellen ook vragen, zoals wie er nog meer afwist van de praktijken.

Naast talloze medewerksters van zijn productiebedrijf The Weinstein Company, beschuldigden ook de twee actrices Ashley Judd en Rose McGowan de 65-jarige Harvey Weinstein van ongewenste intimiteiten. Rose McGowan reageerde zondag via Twitter op het nieuws dat Weinstein met onmiddellijke ingang is ontslagen. Ze bedankte de journalisten van The New York Times voor het openbaren van de jarenlange intimidatie. "Dank New York Times voor jullie geweldige werk. Jullie hebben levens gered", aldus Rose.

Schikkingen

Regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy) twitterde: "Zelfs als 1/10 van deze verhalen waar is over Harvey Weinstein (en ik denk dat ze waar zijn), dan is het prima dat hij is opgerot. Dit moet stoppen". Hij voegde eraan toe dat mensen die wisten van de jarenlange ongewenste intimidaties zich moesten schamen.

CNN-journalist Jake Tapper borduurde voort op die gedachte en vroeg: "Dus de partners van Weinstein, zoals filmmaatschappij Miramax, hadden geen idee wat er decennialang aan de hand was? En Weinstein heeft al die schikkingen met vrouwen uit eigen zak betaald?"

Ontslag

Hollywoodproducent Harvey Weinstein is zondag met onmiddellijke ingang ontslagen als ceo van het door hem mede opgerichte The Weinstein Company, zo liet het bedrijf zondag in een persverklaring weten. Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films als The King's Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting.

Miniatuurvoorbeeld

Alle 32 artikelen

Weinstein beschuldigd van seksuele intimidatie

Meer entertainment