Beeld © ANP

Roxeanne Hazes vocht in bios om vader: ‘Het werd zwart voor mijn ogen’

11 oktober 2017 07:48

Roxeanne Hazes is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. In online magazine VICE vertelt de zangeres dat ze eens gevochten heeft in een bioscoop nadat iemand een opmerking maakte over haar overleden vader, volkszanger André Hazes. Moet je dus niet doen bij Rox…

In de serie Het VICE Interview waarin BN’ers een aantal ongemakkelijke en confronterende vragen voor hun kiezen krijgen, geeft Roxeanne Hazes antwoord op de vraag wat haar grootste daad van verzet ooit is. Dat ligt Roxeanne nog heel helder voor de geest.

'Maar goed dat hij dood is'

“Toen ik een jaar of vijftien was, zat ik een keer in de bioscoop en ik hoorde iemand achter mij heel lelijke dingen zeggen over mijn vader. Toen ik dat hoorde stond ik op en zei ik tegen hem: ‘Hey wacht even, je hebt het wel over mijn vader.’ Ik hoopte dat dat hem af zou schrikken, maar hij ging alleen maar door. Hij zei dat mijn vader een alcoholist was en dat het maar goed was dat hij dood is. Toen werd het zwart voor mijn ogen…” En dan maakt zich een oerkracht meester van Roxeanne. “Ik ramde die man met alle kracht die ik in me had. Ik heb hem helemaal in elkaar geslagen.”

Eenmaal weer gekalmeerd voelde Fox zich toch wel angstig. “Met name voor mezelf. Hoe had ik mezelf zo kunnen laten gaan? Het is natuurlijk niet netjes, maar ik ben er nog steeds trots op.”

Meer op rtlboulevard.nl: Roxeanne Hazes: Ik zou kunnen moorden uit liefde

 

Sometimes I just look up, smile and say "I know that was you." #forever

Een bericht gedeeld door Dochter Dre (@roxeannehazes) op