Beeld © ANP

Wie mag Televizier-Ring om vinger schuiven?

12 oktober 2017 05:20

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam worden donderdagavond de belangrijkste publieksprijzen in televisieland uitgereikt. Beste Zangers, Expeditie Robinson en Zondag met Lubach maken dit jaar kans op de felbegeerde ring die Floortje Dessing vorig jaar om haar vinger mocht schuiven.

Naast de prijs voor het beste televisieprogramma zijn er Televizier-Sterren voor de beste presentatoren en acteurs. De genomineerde presentatoren zijn Arjen Lubach, Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee. Niemand van dit drietal maakte eerder kans op een Televizier-Ster. Bij de acteurs zijn de kanshebbers Erik de Vogel voor zijn rol van Ludo Sanders in GTST, Jeroen van Koningsbrugge voor zijn acteerprestaties in Smeris en Riphagen en Thom Hoffman voor zijn hoofdrol in Dokter Tinus.

Genomineerden

De genomineerde presentatrices zijn zijn dit jaar Eva Jinek, Floortje Dessing en Geraldine Kemper. In de categorie Televizier-Ster actrice zijn Angela Schijf, Elise Schaap en Isa Hoes genomineerd. De jeugdprogramma's die in de race zijn om de Gouden Stuiver zijn dit jaar Bommetje XXL, Brugklas en Hallo, ik heb kanker. Genomineerd voor de Televizier Talent Award zijn Anna Nooshin, Marieke Elsinga en Özcan Akyol.

Art Rooijakkers presenteert de 52ste editie van het gala dat AVROTROS rechtstreeks uitzendt op NPO 1 vanaf 21:00 uur.

Meer op rtlboulevard: Floortje: Ik ga die ster niet winnen​

Caroline de Bruijn, de vrouw van de genomineerde acteur Erik de Vogel, maakte een hilarisch filmpje als antwoord op Arjen Lubach.

Alle 14 artikelen

Gouden Televizier-Ring Gala 2017