Beeld © ANP

Twitter bant Rose McGowan na tierende tweets over Harvey Weinstein

12 oktober 2017 16:12

Rose McGowan is van Twitter geknikkerd vanwege haar stortvloed aan tweets richting Ben Affleck en Harvey Weinstein waarin het f-woord regelmatig viel.

De Charmed-actrice gaat de hele week al volledig los op Twitter. Zo sneerde ze Ben Affleck ‘to f*** off’ en liet ze geen spaan heel van filmproducer Harvey Weinstein, die zwaar onder vuur ligt omdat hij tal van actrices heeft aangerand of seksueel geïntimideerd. Rose is zelf ook slachtoffer en vooral kwaad om het feit dat Ben en maatje Matt Damon zich niet hebben uitgesproken tegen de machtige filmproducent, met wie zij de film Good Will Hunting maakten. “Hoe is het nou om een ruggengraatloze profiteur te zijn die zich niet durft uit te spreken?” aldus een furieuze Rose.

Angelina Jolie

Behalve Rose McGowan hebben ook Angelina Jolie en Gwyneth Paltrow aangegeven slachtoffer te zijn geweest van Harveys praktijken. George Clooney vindt dat 'als de beschuldigingen waar zijn' dit ‘niet te verdedigen is’. Hij is een van de weinige grote acteurs die zich openbaar heeft uitgelaten over de zaak die Hollywood op zijn grondvesten heeft doen schudden.

Account weer in de lucht

Het account van Rose McGowan is inmiddels weer in de lucht. Twitter laat het voorlopig dus bij een waarschuwing met een tijdelijke ban. Rose kan haar kruistocht tegen seksuele intimidatie van vrouwen in de filmwereld voortzetten.

Alle 32 artikelen

Weinstein beschuldigd van seksuele intimidatie