Beeld © Getty

Docu George Michael maakt veel los: ‘Kippenvel’

17 oktober 2017 11:03

Gisteravond zond het Britse Channel 4 de documentaire Freedom van George Michael uit. Een hartverscheurende biopic die bij de fans diepe indruk achterlaat.

George Michael werkte tot twee dagen voor zijn dood op 25 december vorig jaar aan een documentaire over zijn leven en carrière. Gisteren was deze op de buis te zien. In de docu komen behalve George zelf onder anderen zijn goede vrienden Kate Moss en Elton John aan het woord. (George horen we alleen. De zanger wilde niet meer in beeld omdat hij in de maanden voor zijn dood behoorlijk was aangekomen. Wel zien we hem op archiefbeeld).

Meer op rtlboulevard.nl: George Michael geloofde na dood Anselmo niet meer in de liefde en het leven

Miniatuurvoorbeeld

Grote liefde

De documentaire geeft een indringend beeld van het leven van George Michael, waarin behalve zijn muziek ook zijn relaties en kijk op het leven aan bod komen. Zo geeft hij aan nooit over de dood van zijn grote liefde Anselmo heen te zijn gekomen en dat hij bang was besmet te zijn met hiv (Anselmo stierf aan de gevolgen van aids). George, toen 27, omschrijft dit als de angstigste periode uit zijn leven. Ook de roem eist zijn tol. George heeft moeite met zijn bekendheid, wat regelmatig leidt tot depressies en veelvuldig drugsgebruik.

De zanger overleed op Eerste Kerstdag 2016 als gevolg van hart- en leverproblemen.

Miniatuurvoorbeeld

'Pijn aan je ziel'

Fans geven op social media aan diep onder de indruk te zijn. "Ik moet er nog van bijkomen", zegt de een. "Deze docu doet pijn aan je ziel", zegt de ander. "Het voelde alsof George afscheid van ons nam", zegt weer een andere fan.

Hieronder de eerste beelden uit de documentaire Freedom:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!