Oud-deelnemer Project Runway overleden

18 oktober 2017 02:16

Ontwerper Mychael Knight, deelnemer aan het derde seizoen van modetalentenshow Project Runway, is dinsdag op 39-jarige leeftijd overleden.

In het programma, dat in Nederland wordt uitgezonden onder de naam Project Catwalk, ontpopte Mychael zich tot publiekslieveling. Hij werd uiteindelijk vierde, maar ging er wel van door met de populariteitsprijs, de Fan Favorite Award. In 2013 keerde de ontwerper terug in het programma als deelnemer van de All Star competitie van de show. Daar eindigde hij als achtste.

Prikkelbaredarmsyndroom

Mychael bracht na zijn eerste deelname aan Project Runway een kleding- en een lingerielijn uit, en ontwierp volgens TMZ ook voor koffiemerk Starbucks. Afgelopen juli liet hij weten dat hij leed aan prikkelbaredarmsyndroom. Hij werd volgens de site in een ziekenhuis behandeld voor zijn problemen, maar overleed dinsdagaochtend.

In een verklaring aan E! laat Lifetime, de zender die het programma uitzendt in de VS, weten verdrietig te zijn over het overlijden van Mychael. "Er is een groot talent verloren gegaan en we wensen zijn familie rust en troost in deze moeilijke tijd." Project Runway-presentatrice Heidi Klum heeft dinsdag nog niet gereageerd op het overlijden van de ontwerper.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!