Justitie wil filmtycoon Harvey Weinstein vervolgen vanwege seksueel misbruik

18 oktober 2017 05:34

De openbaar aanklager in Los Angeles heeft slachtoffers van Harvey Weinstein gevraagd een verklaring af te leggen. Mike Feuer geeft in een statement aan dat hij de getuigenissen nodig heeft om de studiobaas te vervolgen.

"Ik weet dat het veel moed vraagt van vrouwen en mannen om de intieme details van hun seksuele intimidatie en misbruik te delen", zegt hij in een oproep op de website van de stad. "Dit speelt niet alleen in Hollywood, het is een kwestie op werkplekken in bijna alle industrieën."

Publiekelijk vernederd?

Feuer geeft aan te begrijpen waarom slachtoffers twijfelen naar buiten te komen met hun verhalen. "De meeste kampen met de vragen die we de laatste dagen ook veel hebben gehoord. Zet ik mijn baan op het spel als ik iets zeg? Word ik publiekelijk vernederd? Zal iemand me geloven, en zal er iemand voor me opkomen? Ik ben hier om te zeggen: ja, dat zullen we doen."

De aanklager vraagt slachtoffers zich te melden bij de politie. "We nemen deze beschuldigingen erg serieus, en als we de mogelijkheden zien, zullen we vervolgen. Kom alstublieft met uw verhalen zodat we achter de zaken - en gerechtigheid - aankunnen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!