Frits Bom, bekend geworden als Vakantieman. Beeld © ANP / Kippa

'Vakantieman' Frits Bom (73) overleden

19 oktober 2017 16:02

Oud-televisiemaker Frits Bom is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten aan het ANP. Bom was jarenlang het gezicht van de consumentenprogramma's van de VARA, maar werd mogelijk het beroemdst dankzij het RTL-programma De Vakantieman.

Bom stierf in Spanje, waar hij woonde, na een kort ziekbed in het bijzijn van zijn echtgenote Annemiek en zijn zonen Marco en Ingo. Daar zal in besloten kring afscheid van hem worden genomen. Zijn familie vraagt om privacy.

'Vakantieman, gezellig hè?'

Voor de VARA-tv maakte Bom onder meer De Ombudsman, De Konsumentenman en het programma Konsumentenman Reizen, dat daarvan was afgeleid. In 1989 vertrok hij met ruzie bij de omroep, waarna hij aan de slag kon bij RTL met het programma De Vakantieman.

"Vakantieman, gezellig hé?" werd onder toeristen een gevleugelde uitspraak in reportages, die voor het programma werden werden gemaakt in zonnige oorden. In de reportages kregen toeristen ook de vraag om op een landkaart aan te wijzen waar ze vakantie vierden. Dat bleek voor menig toerist niet altijd even eenvoudig.

Met André van Duin

Dat maakte hij tussen 1991 en 1997. In de tussentijd was hij onder meer ook panellid in een komische show van André van Duin. Ook maakte hij voor RTL een serieus programma over rechtspraak, 'Elke Nederlander behoort de wet te kennen'.

Daarna was hij nog te zien bij TV Gelderland met een wekelijks programma, De Televisieman. Op zijn eigen site schreef hij tot 2013 over televisieprogramma's onder de naam De TV-recensent. Hij dook in 2009 opnieuw op aan de zijde van André van Duin in de Dik Voormekaar Show in het onderdeel Twan de Stuntman (video: zie onder).

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!