Samenwerking NPO en RTL voor meer diversiteit

24 oktober 2017 09:25

De publieke omroep NPO, RTL en het Amerikaanse mediabedrijf Vice nemen maatregelen die de diversiteit in de media moeten verbeteren. Daartoe hebben ze een samenwerkingsverband gesloten met Women Inc, een stichting die de positie van vrouwen steunt, zo meldt deze organisatie dinsdag.

De partijen willen (on)bewuste vooroordelen tegen mannen en vrouwen tegengaan, maar ook die op het gebied van etniciteit en de sociaal-economische status van mensen. Daartoe nemen ze verschillende stappen, zoals het organiseren van cursussen voor medewerkers en het centraal stellen van diversiteit bij de beoordeling van kwaliteit van programma's.

Het tweejarige samenwerkingsproject Beeldvorming in de media wordt gesteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Volgens Afke van Rijn, directeur Media bij het ministerie, tonen zowel traditionele als nieuwe media vaak slechts een beperkt beeld van de samenleving. ,,Een meer open blik kan mediamakers een kans geven om meer én meer diverse verhalen te vertellen. Ik vind het daarom heel fijn dat mediamakers samen gaan werken én een actievere rol gaan pakken om alle verhalen uit onze samenleving te vertellen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!