Amerikaanse critici lyrisch over Amsterdamned

24 oktober 2017 17:58

De Amerikaanse critici zijn zeer enthousiast over de thriller Amsterdamned van regisseur Dick Maas. De film uit 1988 werd onlangs digitaal gerestaureerd en verscheen eerder deze maand voor het eerst in de VS op dvd en blu-ray. De recensies die sindsdien op de diverse filmsites verschenen zijn alom lovend.

“Amsterdamned weet actie, spanning en een mooie entourage samen te voegen”, stelt Film School Rejects. “Amsterdamned is vaardig gemaakt en biedt een aantal indrukwekkende actiescènes”, oordeelt DVD Talk. “Een van de beste horrorfilms die je nog nooit hebt gezien!”, prijst DVD Active. “Deze nieuwe uitgave bewijst wederom dat deze film danig ondergewaardeerd is.” Ook Movieline Online is lovend. “Maas biedt een verfrissende mix van humor, stunts en schrikeffecten”, stelt de recensent.

Kaskraker

In de hitfilm uit 1988 worden de Amsterdamse grachten geteisterd door een gestoorde moordenaar. De hoofdrollen werden gespeeld door Huub Stapel, Monique van de Ven, Hidde Maas, Wim Zomer, Tatum Dagelet en Serge-Henri Valcke. De gerestaureerde versie beleefde vorige jaar oktober de wereldpremière tijdens een eenmalige reünie van cast en crew in bioscoop Kriterion in Amsterdam.

'Heel blij'

Regisseur Dick Maas laat in een reactie weten “heel blij te zijn dat de film na dertig jaar nog zo goed aanslaat. Al was het natuurlijk leuk geweest als ik toentertijd al zulke lyrische reacties had gekregen.” Amsterdamned werd toentertijd in een klein aantal Amerikaanse bioscopen uitgebracht.

Meer Boulevard:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!