Bekroonde Bram Fischer al op Cinetree te zien

26 oktober 2017 11:02

De veelbekroonde biografiefilm Bram Fischer, over de advocaat van Nelson Mandela, is vanaf deze week al te zien op Cinetree. Het is bijzonder dat een film zo kort na de bioscooprelease al op het filmplatform beschikbaar komt.

Het drama van regisseur Jean van de Velde won de afgelopen weken diverse prijzen in binnen- en buitenland. Op het festival van Kaapstad werden Van de Velde en hoofdrolspeelster Antoinette Louw bekroond. Eerder won hoofdrolspeler Peter Paul Muller al een Gouden Kalf voor zijn vertolking.

De blanke advocaat Bram Fischer (Muller) behoedde Nelson Mandela in de jaren zestig voor de doodstraf. Mandela kreeg levenslang en werd dertig jaar later president van het land; Fischer moest zijn stoutmoedigheid met een celstraf en een eenzame dood bekopen.

Actrice Hanna Verboom lanceerde het online filmplatform Cinetree twee jaar geleden. Bekende namen uit de cultuursector, zoals acteurs, regisseurs en filmcritici, kiezen elke maand een aantal kwaliteitsfilms uit voor de abonnees en leiden deze vaak ook in.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!