Wilfred Genee zocht contact met Jelle Brandt Corstius: 'Het was onhandig'

30 oktober 2017 19:41

In de radioshow van Niek van der Bruggen bij Veronica reageert Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee op de rel die ontstond nadat het misbruikverhaal van Jelle Brandt Corstius in het voetbalprogramma ter sprake kwam. René van der Gijp en Johan Derksen lachten het verhaal van Jelle maar een beetje weg. De programmamaker reageerde vervolgens woest op social media. Wilfred zocht contact met hem.

“Ik heb Jelle gebeld om uit te leggen dat het niet ging om de vervelende zaak die hij heeft meegemaakt", aldus Wilfred Genee. "Dat maakt het natuurlijk nog steeds niet chic. Het was echt onhandig om daar zo lacherig over te doen, maar het ging over wie het gedaan zou hebben", aldus de presentator.

Onhandig

"Iedereen gaat speculeren als zoiets naar buiten komt en dat hebben wij ook voor de uitzending gedaan. We hadden ons voorgenomen om er niet in de uitzending over te praten, maar opeens begon Johan er toch over. Eigenlijk wil je niet lachen en dan ga je juist onhandig doen.”

Jelle noemde Voetbal Inside nadat hij het fragment op Twittter voorbij had zien komen een ‘seksistisch kutprogramma’.

'Het was niet naar Jelle'

Bij aanvang van Voetbal Inside maandagavond kwamen de heren er nog even op terug. "Het ging niet over die jongen", aldus René nogmaals over Jelle Brandt Corstius. "We hadden het er voor de uitzending over, over wie het gedaan zou kunnen hebben. Toen kwamen er een paar namen voorbij en toen schoot ik in de lach. Dat gebeurde aan tafel weer. Het was niet naar die jongen."

Volgens Wilfred, die zijn telefoongesprek nog eens aanhaalde, luistert Jelle daar niet naar. "We zitten in het oog van de storm met dat #metoo, het ligt gevoelig", aldus de presentator.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!