Beeld © ANP

Aftrap van snorrencampagne Movember

01 november 2017 11:19

November is snorrenmaand! Elk jaar vraagt Movember mannen om hun snor te laten staan met als doel geld in te zamelen voor de gezondheid van de man. Een hoop bekende mannen gaven de afgelopen jaren al gehoor aan deze actie.

Met de snorrenactie hoopt het Nederlands Kanker Instituut geld op te halen voor prostaatkankeronderzoek. Deelnemers aan Movember doorbreken het taboe rondom gezondheidsproblemen bij mannen door zich een maand lang niet te schamen voor hun snor. 

Mo Bros

Voorbeelden van bekende mannen die in voorgaande jaren deelnamen aan de actie zijn Edgar Davids, Rintje Ritsma, Marc Marie Huijbregts, Mark van Bommel en Ruud Gullit. Zij worden ookwel Mo Bros genoemd. “Movember is een fantastische campagne, het zet mannen aan het denken over hun eigen gezondheid. Met plezier laat ik mijn snor weer staan voor dit goede doel", vertelde Ruud indertijd over de campagne. 

2017

Het is niet duidelijk welke BN'ers dit jaar meedoen aan de campagne. Het is nog even wachten op de eerste foto met 'blotebillengezicht' als kick-off van de snorrenmaand.

Meer Boulevard:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!