Bob Dylans Nobelprijsrede wordt een boek

1 november 2017 17:06

Bob Dylan had zijn lezing voor de Nobelprijs voor de Literatuur als geluidsopname ingestuurd. Nu wordt het een boek. De Amerikaanse uitgever Simon & Schuster komt met een speciale editie van 32 pagina's, meldde het Zweedse Nobelinstituut woensdag op Twitter.

Van de gesigneerde exemplaren worden er slechts honderd verkocht, voor de prijs van 2500 dollar (2150 euro). Er komt ook een niet-gesigneerde editie voor ongeveer 17 dollar. Dylans ongeveer een half uur durende speech is ook gratis te lezen en te beluisteren op het internet.

Dylan (76) ontving de Nobelprijs voor Literatuur 2016 als een eerbetoon voor zijn poëtische nieuwe creaties in de Amerikaanse liedtraditie. Gedurende bijna twee weken liet de zanger open of hij de prijs zou accepteren en verscheen op 10 december niet voor de prijsuitreiking. Hij haalde zijn medaille en certificaat op toen hij voor een tournee in Stockholm was. De lezing leverde hij als audio-opname in, kort voor de deadline waarop hij nog recht had op het prijzengeld.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!