Beeld © ANP

‘Chemie met Beau was beter dan met Humberto’

13 november 2017 11:41

Marieke Elsinga vertelt in een interview met Parool openhartig over haar eerste stappen in tv-land bij RTL Late Night, haar overstap naar RTL Boulevard en haar dromen en ambities.

Al na een jaar kondigde Marieke Elsinga haar vertrek bij RTL Late Night aan. Het was tijd voor iets anders en dus maakte ze de overstap naar RTL Boulevard, waarin ze als vliegende reporter naar eigen zeggen veel meer haar energie kwijt kan. En dat Marieke en Humberto Tan niet bepaald elkaars grote televisieliefde waren was voor de kijker ook wel duidelijk, dat was meteen het eerste waarover werd gerept na haar bekendmaking. Met Beau van Erven Dorens had ze bij het zomerse RTL Summer Night een betere klik, al zou ze evenwel zijn opgestapt. Marieke zegt daarover: "Er is veel geschreven over de verstandhouding tussen mij en Humberto. Ja, de chemie tussen mij en Beau was ook beter. Dat kan ik met droge ogen zeggen, omdat iedereen het kon zien. Dat is toch niet erg? Ik heb als nieuweling op tv de kans gehad om met twee grote presentatoren te werken en ook te voelen hoe verschillend dat kan zijn."

'Beau gaf mij ruimte'

Summer Night was volgens Marieke losser, waardoor ze beter uit de verf kwam. “En Beau gaf mij veel ruimte. Als Humberto dat bij Late Night ook meer had gedaan, had de kijker misschien sneller de Marieke gezien die mensen in de zomer konden zien. En toch, als Beau, hypothetisch gezien, Late Night was gaan presenteren, zou ik alsnog gestopt zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Marieke met haar Talent Award

Reportages

Marieke, die er in oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala vandoor ging met de Televizier Talent Award, is na haar Expeditie Robinson-avontuur inmiddels lekker ingeburgerd bij RTL Boulevard, waar ze zich onderdompelt in de vaderlandse artiestenwereld, maar ook de landsgrenzen oversteekt. “Ik ben voor Boulevard inmiddels naar Ethiopië geweest om reportages te maken over het drinkwater­probleem daar. Dat vind ik mooi om te doen, het vergt weer een heel andere kwaliteit om daar tv over te maken dan, bijvoorbeeld, Dries Roelvink te interviewen over Van der Laan. ­Samen met RTL denk ik ondertussen na over programma's die ik erbij kan doen."

Eigen programma

Op de vraag welk programma ze graag zelf eens zou maken, antwoordt ze: "Het is nog toekomstmuziek, maar ik zou het heel leuk vinden om een programma te maken dat voortkomt uit mijn nieuwsgierigheid. Een Sophie In De Kreukels-achtig programma bijvoorbeeld, of Chantal blijft slapen."

"Mijn kracht ligt, denk ik, in de interactie. Daarom denk ik ook dat de stap naar Boulevard de juiste is. Ik heb wel even gedacht dat het een degradatie was, van vijf dagen RTL Late Night naar drie dagen RTL Boulevard, maar ik ben toch heel blij dat ik dit ben gaan doen. Het geeft me de kans drie keer per week verschillende dingen te doen en dus uit te vogelen wat goed bij mij past. Met mensen praten, dingen ondergaan, waardoor altijd de eerlijkste reactie naar boven komt. Het is een schitterende speeltuin."

Meer entertainment