'Job Gosschalk leidde jarenlang dubbelleven'

16 november 2017 23:38

Castingdirecteur Job Gosschalk heeft jarenlang een dubbelleven geleid waar zijn vrienden en collega's niets van wisten. Dit zie Marc van Bree, een van de directieleden van Kemna Casting donderdagavond in RTL Late Night. Van Bree behoort zelf ook tot de vriendenkring van Gosschalk.

''Job had een geheim deel waar niemand van geweten heeft'' vertelde Van Bree. ''Ik voel me verdrietig dat mensen pijn hebben gehad. Ik keur natuurlijk af wat er is gebeurd. Job weet dat hij ziek is en behandeld moet worden."

Van Bree reageerde in RTL Late Night op de aanhoudende kritiek op het bedrijf na aanhoudende beschuldigingen van acteurs over seksuele intimidatie door voormalig castingdirector Job Gosschalk. Ze geloven niet dat niemand bij Kemna ervan wist. ''Ik heb de geruchten nooit eerder gehoord'', zei Van Bree, die eraan toevoegde dat hij pas doorkreeg wat zich jarenlang achter de schermen had afgespeeld toen Gosschalk dit onlangs zelf bekende. ''We hadden het moeten weten en hiervan op de hoogte moeten zijn'', hield Van Bree vol.

De directeur betuigde in de uitzending spijt. ''Ik heb oprecht spijt dat er een bedrijfscultuur geweest is waarin niemand zich veilig voelde om naar buiten te treden, dat raakt me zeer."

Kemna Casting, het bedrijf waar Job Gosschalk in het verleden castingdirector was, heeft alle banden met Gosschalk verbroken. Hij heeft geen enkele zeggenschap meer over het bedrijf en draagt zijn aandelen over. Kemna huurt momenteel een externe vertrouwenspersoon in bij wie acteurs hun verhaal over grensoverschrijdende situaties kunnen doen. De vertrouwenspersoon moet daarnaast helpen met het opstellen van een klachtenregeling, een meldingsregeling en een gedragscode.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!