Laatste draaidag voor historisch epos Redbad

19 november 2017 12:22

Regisseur Roel Reiné voltooit zondag zijn nieuwe historische epos. De laatste draaidag vindt plaats in het PreHistorisch Dorp in Eindhoven, waar een groot deel van de opnames zijn gemaakt.

Redbad gaat over de Friese held Radboud (Gijs Naber) die in de vroege Middeleeuwen met hulp van de Vikingen strijd voerde tegen de christenen die hun geloof met harde hand opdrongen in de lage landen. Behalve in Eindhoven vonden opnames plaats op Ameland en in België, Duitsland en Denemarken.

De film werd gedraaid in 42 dagen. Voor de opnames werd volgens producent Klaas de Jong een recordaantal figuranten gebruikt. In totaal meldden zich meer dan tienduizend mensen aan om in een van de actiescènes mee te spelen. Een deel van de geïnteresseerden zag er overigens te modern uit; de makers zochten vooral mannen met baarden en lang haar, zoals strijders in de middeleeuwen er doorgaans uitzagen.

Het epos, dat al aan meerdere landen is verkocht, moet in de loop van 2018 in de bioscopen te zien zijn. Reiné scoorde eerder een grote hit met de film Michiel de Ruyter. Daarnaast specialiseerde hij zich in Hollywood in het regisseren van actiefilms.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!