Humberto presenteert eigen magazine

23 november 2017 17:47

AMSTERDAM - Humberto Tan heeft zijn glossy HUMBERTO gepresenteerd. In de eenmalige uitgave staan foto’s van de presentator zelf, maar ook werk van fotografen die hij bewondert.

Voor een fotoreportage is de winnaar van het eerste seizoen van Het perfecte plaatje naar Kroatië en Italië geweest om wilde dieren te fotograferen. "Voor beren, wolven, edelherten. Ik heb niet alles gevonden, maar wat ik vond heb ik geprobeerd te fotograferen. Daar is ook nog tegelijkertijd een reportage van gemaakt voor National Geographic op tv. Dat was heel verrijkend om te doen. En dan bedoel ik niet in geld, maar gewoon qua ervaring. Dat je midden in Italië staat, beetje koud, mooi licht, edelherten die burlen met mooie stoom uit hun bek en dan proberen dat te fotograferen. Ja ik vond het echt fantastisch", vertelt Humberto.

Het resultaat is te zien in de glossy en op televisie. De fervente hobbyfotograaf heeft National Geographic hoog zitten. "National Geographic is voor mij altijd een fotografiewalhalla geweest en ineens werk je met ze samen. Ik stond in januari in het blad met drie foto's doordat ik Het perfecte plaatje van RTL gewonnen had en dat is ook het moment geweest dat ik heb gezegd: 'o ja, misschien moet ik mezelf ook wel fotograaf noemen'."

Berenpoep

In zijn zoektocht naar wilde dieren heeft Tan weliswaar edelherten en geiten gezien en gefotografeerd, maar een aantal andere dieren lieten zich niet zien. "We zijn op zoek gegaan naar de beer en de wolf. Niet gevonden, wel berenpoep gezien en geroken zelfs, in Italië, op twee uur van Rome. Maar die beren horen en ruiken je eerder dan jij ze kan zien."

Toch is Humberto niet van plan om fulltime fotograaf te worden. "TV-werk blijft het belangrijkste, fotografie is echt voor mij erbij. En als het dan in zo'n glossy, eenmalig, verbeeld kan worden dan ben ik alleen maar een blij mens."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!