Onderzoek naar bedreiging John van den Heuvel

04 december 2017 13:20

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de bedreiging van misdaadjournalist John van den Heuvel, zo meldt de politie maandag. De Telegraaf-journalist deed onlangs aangifte tegen de motorclub No Surrender.

“We vinden het fijn dat de politie dit serieus oppakt en onderzoekt.”

De politie zegt nu informatie te hebben ontvangen dat de dreiging inderdaad uit de hoek van de motorbende komt. Zo zou er een aanzienlijk geldbedrag zijn gezet op het hoofd van John van den Heuvel. De politie neemt de bedreiging erg serieus.

De politie gaat gesprekken voeren met de drie leidinggevenden van No Surrender. Daarin worden ze gewezen op "hun verantwoordelijkheid en opgeroepen een einde te maken aan de bedreiging". "Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daar op een dergelijke ernstige wijze in belemmerd worden."

John van den Heuvel vertelt in een reactie aan De Telegraaf: “We vinden het fijn dat de politie dit serieus oppakt en onderzoekt. We gaan gewoon door met ons werk en hopen dat ook motorclubs inzien dat journalisten zonder bedreigingen hun werk moeten kunnen doen. Verder kunnen we op verzoek van de politie over de aard van de bedreigingen niets zeggen om de onderzoeken niet te bemoeilijken.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!