Beeld © GettyImages

Hitserie The Crown is terug

08 december 2017 13:24

Fans hebben er ruim een jaar op moeten wachten, maar vandaag is het zover: Het tweede seizoen van de Netflix serie The Crown staat online. De serie over het leven van de Britse Queen Elizabeth is een van de duurste series die tot nu toe is gemaakt.

"Je zit op het puntje van je stoel"

Het eerste seizoen van de serie draaide om de eerste tien jaar van Elizabeth's leven als koningin. In het tweede seizoen krijgen de kijkers opnieuw tien jaar Britse Royalty historie voorgeschoteld. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk zes seizoenen worden gemaakt waarin het leven van de Queen tot op de dag van vandaag uiteengezet wordt.

Dat betekent ook dat de cast in korte tijd ouder zal moeten worden. Met als gevolg dat in ieder geval leading-lady Claire Foy de rol van Elizabeth zal moeten overdragen. Olivia Colman (bekend van onder andere Broadchurch) zal de rol vanaf het derde seizoen vertolken. 

Ook acteur Matt Smith, die Elizabeth's man Phillip speelt, zal in het nieuwe seizoen niet terugkeren. Wie hem zal opvolgen is nog niet bekend. 

 

Duur

Het eerste seizoen kostte maar liefst 130 miljoen dollar, 13 miljoen per aflevering. Ook voor dit tweede seizoen zijn vergelijkbare bedragen neergeteld. Het is daarmee de duurste serie die Netflix tot nu toe maakte.

Ondanks de giga-budgetten van Netflix is HBO toch nog steeds heer en meester als het gaat om geld over de balk gooien. Het laatste seizoen van Game of Thrones gaat zo'n 15 miljoen dollar per aflevering kosten. En de WO II serie The Pacific kostte het productiehuis in 2010 zelfs 20 miljoen per aflevering. Voor dat bedrag had je toentertijd wel Steven Spielberg als regisseur. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!