Kay Greidanus mocht niet trainen voor rol

17 december 2017 16:21

Acteur Kay Greidanus mocht een tijdje niet trainen voor zijn rol in de nieuwe Nederlandse komedie Huisvrouwen bestaan niet.

“Ik ben de simpele nerd die lekker op zijn Playstation spelletjes zit te spelen.''

“Jim Bakkum heeft de rol van de hunk in de film, en ik moet wat schril bij hem afsteken”, lacht Kay. “Ik ben de simpele nerd die lekker op zijn Playstation spelletjes zit te spelen. Ik mocht er helemaal niet sportief uitzien. Dat kostte mij best veel moeite want ik hou er juist heel erg van om vaak te sporten.”

Het personage van de acteur worstelt erg met de obsessie van zijn vriendin (Eva van de Wijdeven) om zwanger te worden. De ster uit onder meer de serie Meiden van de Herengracht vindt dat Huisvrouwen bestaan niet geen standaard ‘romkom’ is.

Andere wereld

“Er zit wel liefde in, maar uiteindelijk gaat het vooral over drie vrouwen die samen met hun families proberen hun weg te vinden in hun leven en hun eigen huishoudens”, legt hij uit. “Het is geen ‘boy meets girl’-verhaaltje dat fout gaat en waarin allerlei hobbels moeten worden overwonnen voordat het goed komt. Bovendien is er niets mis met een goede romantische komedie toch? Het is nog steeds het genre waar ik zelf het meeste van geniet.”

Films kijken is wat de hoofdrolspeler in zijn vrije tijd het liefste doet. “Daarnaast proberen mijn vriendin en ik ook elk jaar een paar weken écht helemaal weg te gaan, naar een ander werelddeel”, vertelt hij. “Naar een plek die we niet kennen, waar we eigenlijk niets van weten. Ik vind het geweldig om mij onder te dompelen in een andere cultuur. Maar het helpt je ook even helemaal los te komen van je gewone routine.”

Huisvrouwen bestaat niet draait vanaf 21 december in de bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!