Jelle de Jong ambassadeur Theaterweekend

19 december 2017 13:51

Jelle de Jong en Britt Scholte willen theater onder de aandacht van jongeren brengen. De acteurs doen dit als ambassadeurs van het derde Nationaal Theaterweekend dat plaatsvindt op 26, 27 en 28 januari, maakte de organisatie bekend. Tijdens het weekend bieden meer dan zeventig Nederlandse theaters voorstellingen aan voor tien euro per kaartje.

"Theater is in mijn ogen een stukje algemene opvoeding"

In het theater zitten steeds minder jonge mensen. Zonde, vindt Jelle. "Theater is een magische plek waar je voor even kunt ontsnappen aan de realiteit van alledag", aldus de Dokter Deen-acteur. "Helaas is de drempel voor mensen om naar het theater te gaan soms te hoog en verdwijnt de vanzelfsprekendheid waarmee ouders hun kinderen vroeger kennis lieten maken met de magie van theater meer en meer." Ook GTST-actrice Britt Scholte roept haar generatie op om weer naar het theater te komen. "Natuurlijk merk ik om me heen hoeveel jongeren zich online begeven in de wereld van YouTube en social media maar theater is in mijn ogen een stukje algemene opvoeding."

Het Nationaal Theaterweekend, dat in 2016 voor het eerst werd georganiseerd, is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!