Deze gadgets moest je niet hebben in 2017

28 december 2017 14:25

Onze deskundige Vivianne Bendermacher weet als Techionista natuurlijk alles over de gadgets die je in 2017 echt had moeten hebben. Maar er zijn ook een aantal snufjes die je beter had kunnen laten liggen. We vroegen haar welke dat zijn.

Nokia Kerastase Hair Coach

“Nokia zou eind dit jaar met deze slimme haarborstel komen. Maar hij ligt nog steeds niet in de winkel, en dat verbaast me niks,” aldus Vivianne.

Ja, een slimme haarborstel. Door onder meer met de ingebouwde microfoon naar je haar te luisteren (ja, dit menen we serieus) verzamelt de borstel gegevens over je coupe. Deze stuurt de borstel vervolgens naar een app die de gegevens analyseert en je op basis daarvan het ultieme borstel advies te voorzien. Voor een kleine tweehonderd is ie van jou.  Koopje, toch?  

De Juicero

"Nog zo’n apparaat dat een probleem oplost wat je helemaal niet hebt".  

Met veel bombarie werd de sap-maker in Amerika gepresenteerd, maar feitelijk was het niks meer dan een hip koffie-apparaat voor sapjes. Je kon veel te dure zakjes groente en fruit kopen die vervolgens door het veel te dure apparaat tot sap werden geperst. “Dat klinkt dus eigenlijk al als een uitvinding van niks, maar toen bleek dat je de sapzakken ook met je handen kon uitpersen, was het snel voorbij met de Juicero.”

September dit jaar kwam er dan ook een einde aan het bedrijf.

Snapchat spectacles

Het klinkt zo leuk: een zonnebril waar je mee kan Snappen. Maar het verwachtte spektakel bleef uit. “Ondanks dat het design van de bril goed is, en ze het echt wel als must-have in de markt hebben gezet, is het nooit echt gelukt met de bril.”

Waarom? “Ik denk dat we er nog niet klaar voor waren,” legt Vivianne uit. “Brillen met een camera vinden we toch nog een beetje eng.”  

Tja, en als zelfs de jongere generatie het niet helemaal snapt…

Knightscope K5

2017 was met recht het jaar van de robot. Maar de Knightscope K5 bewijst dat het doemscenarieo van robots die de wereld over nemen nog ver weg is. 

De robot is bedoeld om de beveiliging van bijvoorbeeld grote warenhuizen en parkeerplaatsen ondersteunen. De robot heeft gezichtsherkenning en waarschuwt zelf politie als hij een verdachte persoon of situatie ziet. 

“Het is echt een heel gaaf project maar helaas komt de K5 vooral in het nieuws als het mis gaat.  Vorig jaar reed de robot al een peuter omver.  Dit jaar stortte een K5 zichzelf in een fontein en werd er een K5 ontslagen bij een bedrijf in San Fransisco.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!