Typhoon liet traan om muziek Sinfonietta

2 januari 2018 11:49

Typhoon was diep onder de indruk van Amsterdam Sinfonietta tijdens hun eerste gezamenlijke repetitie. De zanger en rapper raakte er geëmotioneerd van, vertelt hij in Veronica Magazine.

"Dit is zo ver buiten mijn comfortzone dat ik het heel uitdagend vind", zegt Typhoon over zijn samenwerking met het orkest. "Amsterdam Sinfonietta is wereldtop. Dat ik me met zulke mensen kan omringen, vind ik te gek. Toen ik de arrangementen voor het eerst hoorde bij de repetities, moest ik wel een traan laten. Zó mooi vond ik het."

Typhoon is dit jaar de gastartiest van de concertreeks Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta. Deze maand doen het strijkorkest en Typhoon tien zalen aan in onder meer Amsterdam, Groningen, Enschede, Heerlen en Leiden.

Nieuw album

De klassieke invloed van Sinfonietta gaat waarschijnlijk wel een plekje krijgen op Typhoons nieuwe album. "Een plaat is een verzameling van invloeden die ik de periode ervoor heb opgedaan en deze klassieke invloed wil ik graag verder onderzoeken", zegt hij. Wanneer dat nieuwe album, de opvolger van het succesvolle Lobi da Basi, uitkomt is niet bekend.

"2017 zou mijn rustige jaar worden, maar dat is niet gelukt. Ik heb veel gereisd, een documentaire gemaakt, kleding ontworpen, noem maar op", aldus Typhoon. "Ik kijk nu vooral uit naar genieten van de rust die ik thuis heb. En met muziek bezig zijn voor mezelf, uit liefde ervoor. Die nieuwe plaat komt daar vanzelf uit voort."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!