Subsidie voor conference Youp van 't Hek

4 januari 2018 08:19

De oudejaarsconference van Youp van 't Hek heeft een subsidie gekregen van 43.000 euro voor de tv-registratie. Dit staat op de website van Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep, kortweg CoBO.

Het fonds heeft als doel podiumkunsten en televisie dichter bij elkaar te brengen, net als film en televisie. Directeur Jeanine Hage van het CoBo Fonds legt in De Telegraaf uit wanneer omroepen bij het fonds kunnen aankloppen. ''Op het moment dat je samenwerkt met een podiumkunstinstelling kun je bij ons subsidie krijgen. Het gaat er niet om of die noodzakelijk is. Ik snap de discussie, maar die voeren we hier niet'', zegt Hage.

"Ik ben heel blij als iemand een keer een vaag toneelstuk opvoert voor televisie of een jong cabarettalent oppakt, maar het is niet special daarvoor. Het is voor iedereen. Jaarlijks hebben we 2,5 miljoen euro te vergeven." Hage zegt dat het fonds maximaal 20 procent van de kosten aan BNNVARA voor de tv-registratie vergoedt.

In 2014 ook subsidie

Op de website van het CoBo Fonds is eveneens te vinden dat de omroep BNNVARA ook in 2014 subsidie kreeg voor het uitzenden van de oudejaarsconference van Youp, namelijk 75.150 euro. De tv-registratie van Youps cabaretvoorstelling Wigwam kreeg in datzelfde jaar 43.650 euro subsidie.

Naar de voorstelling op oudejaarsavond keken bijna 2,6 miljoen mensen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!