Mark Wahlberg doneert 1,5 miljoen aan Time's Up

13 januari 2018 21:56

Mark Wahlberg kreeg de afgelopen dagen veel kritiek voor het forse bedrag dat hij ontving voor de reshoots van de film All The Money in the World. De 46-jarige acteur ving liefst 1,5 miljoen dollar, terwijl mede-hoofdrolspeelster Michelle Williams slechts 1000 dollar kreeg. Wahlberg laat zaterdag weten dat hij het volledige bedrag doneert aan de Time’s Up beweging, die slachtoffers van seksueel misbruik helpt, meldt E! News.

“In de afgelopen dagen werd het bedrag dat ik kreeg voor de reshoots een belangrijk gespreksonderwerp”, vertelt Wahlberg in een statement. “Ik steun voor 100% de strijd voor eerlijke salarissen voor mannen en vrouwen en doneer 1,5 miljoen dollar aan de Time’s Up beweging, in naam van Michelle Williams.”

Daarnaast maakt het agentschap van Wahlberg en Williams, William Morris Endeavor Entertainment, een bedrag van 500.000 dollar over aan Time’s Up. “Het huidige gesprek herinnert ons aan het feit dat degenen met een invloedrijke positie de verantwoordelijkheid hebben om ongelijkheden aan het vechten, waaronder het loonverschil tussen mannen en vrouwen”, stelt het agentschap.

Bizar verhaal

Het doneren van zijn 'reshoot-salaris' is Wahlberg’s reactie op de felle kritiek van de afgelopen dagen. Zo zei producent Judd Apatow, een van de machtigste mannen van Hollywood, op Twitter dat het “zo’n bizar verhaal is dat het bijna niet te geloven is. Bijna.”

De reshoot was nodig omdat Kevin Spacey de aanvankelijke hoofdrolspeler was in All The Money in the World. Na beschuldigingen van seksueel misbruik werd Spacey uit de film gehaald en moesten scènes met Wahlberg opnieuw worden opgenomen. De film is sinds donderdag te zien in Nederlandse bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!