De cast van Taal is zeg maar echt mijn ding Beeld © ANP

'Taal is zeg maar echt mijn ding' in première

15 januari 2018 20:38

De film Taal is zeg maar echt mijn ding is in theater Tuschinski in Amsterdam in première gegaan. Een groot deel van de cast, onder wie Egbert-Jan Weeber, Fockeline Ouwerkerk, Peter Faber en Tarikh Janssen, was bij de première aanwezig. Ook regisseur Barbara Bredero liet zich fotograferen op de rode loper.

De film, geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse, vertelt over de onhandige Anne (Owerkerk) die een passie voor taal heeft. Ze werkt bij een glossy tijschrift waar ze alleen over zomermode en quinoasalades mag schrijven. Als ze, op zoek naar meer diepgang in haar werk en de liefde van haar leven, ontslag wil nemen, wordt ze gekoppeld aan de charmante fotograaf Rick (Weeber) en besluit ze toch nog maar even te blijven.

De film is voor het eerst voor het publiek te zien tijdens de NFF Specials op 21 januari. In zes steden zijn dan drie nieuwe Nederlandse producties te zien: Naast Taal is zeg maar echt mijn ding, zijn dat de romantische komedie Gek van Oranje (van de makers van Alles is liefde) en de natuurdocumentaire De wilde stad (van de makers van De nieuwe wildernis). De specials zijn georganiseerd door het Nederlands Filmfestival.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!