Kid Rock verandert naam Amerikaanse tournee

15 januari 2018 22:38

Kid Rock heeft de naam van zijn tournee veranderd. Dat heeft hij volgens Amerikaanse media gedaan om een rechtszaak te voorkomen. De rapper had zijn Amerikaanse tournee The Greatest Show On Earth genoemd, maar een circusbedrijf zegt de exclusieve rechten te hebben om die naam te mogen gebruiken.

Met gezonde tegenzin heeft Kid Rock de naam nu aangepast. “Maar ik blijf vinden dat ik grondwettelijk het recht wel heb om die naam te mogen gebruiken”, laat hij weten. Dat hij toch overstag is gegaan heeft volgens hem te maken met het feit dat hij zichzelf en de fans niet wil afleiden van hetgeen waar het echt om gaat; zijn muziek.

De tournee heet nu The American Rock N Roll Tour. Maar met de naamsverandering is de kou tussen Kid Rock en Feld Entertainment nog niet uit de lucht. De rapper mag ook geen merchandise verkopen met The Greatest Show On Earth erop gedrukt. Dinsdag is de rechtszaak tussen de twee kemphanen.

Feld Entertainment is de eigenaar van Ringling Bros and Barnum & Bailey Circus. Een voorganger van dat circus, in de negentiende eeuw opgericht door P. T. Barnum, trok door Noord-Amerika en Europa en was bekend onder de naam The Greatest Show On Earth. De musicalfilm The Greatest Showman is gebaseerd op het circus dat Barnum runde.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!