SAG Awards voor Frances McDormand en Gary Oldman

22 januari 2018 04:45

Frances McDormand en Gary Oldman hebben de belangrijkste acteursprijzen gewonnen in de filmcategorieën van de SAG Awards. Frances viel samen met haar collega-acteurs uit Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ook nog als groep in de prijzen.

Gary won de award voor zijn rol in oorlogsdrama Darkest Hour, waarin hij Winston Churchill speelt. Hij won eerder in het awardseizoen al een Critics Choice Award en een Golden Globe voor zijn vertolking van de Britse staatsman.

Miniatuurvoorbeeld

succesformule

Het succes van de film Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri mocht drie awards bijschrijven: naast die voor Frances McDormand als rouwende moeder die antwoorden eist van de autoriteiten over de moord op haar dochter, ging er ook een award naar Sam Rockwell voor beste mannelijke bijrol. Hij speelt in de film een racistische politie-agent.

De SAG Awards worden uitgereikt door het Screen Actors Guild, de acteursvakbond in Hollywood. Alle prijzen zijn dan ook voor acteerprestaties. Wel worden er ook awards verdeeld voor beste stuntwerk. Die ging naar Wonder Woman in de categorie film en naar Game Of Thrones voor beste televisiestuntploeg.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!